ERREZETA: Baba eta ilar hummusa

Etxean garbantzu hummusa izugarri atsegin dugu, eta erremolatxarekin egindakoa ere gustora jan izan dugu, gure otarrean sarritan dator eta. Horregatik, Gastronomía & Cía blogean Jamie Oliversukaldariaren errezeta hau topatu nuenean gustatuko zitzaigula jakin nuen. Tamalez, gure otarrean ez da ilarrik heldu, eta buelta dexente eman behar izan genituen ilar txiki eta samurrak topatzeko, hala izatea ezinbestekoa baita errezeta prestatu ahal izateko; baina seguru nago zuetako askok bikote eder hau jasotzen duzuela. Probatzera animatuko zarete?

Hummus habas y guisantes

Osagaiak: babak eta ilar eskubete pertsona bakoitzeko;  menda edo mendafin hosto gutxi batzuk; oliba olioa; limoia; parmesano gazta; mozarela gazta; errefau edo rabanitoak; kalitate oneko ogia.

Nola egin:

Babak, ilarrak eta menda morteiruan xehatu. Oliba olioa, limoi zukua eta parmesano gazta birrindua erantsi. Probatu, zeozer behar duen ikusteko.

Ogia xerratan moztu eta txigortu. Hummusa igurtzi eta gainera mozarella gazta puska bat jarri. Hummus gehiago erantsi. Rabanito xerrak eta ilar batzuk gainetik jarri eta jateko prest! On egin!

PD. Jamie Oliver sukaldariak baba eta ilar nahastura hau arraia edota pasta laguntzeko erabiltzea proposatzen du.

Errezeta gehiago ikusteko: http://quehagoconmicestadeverduras.wordpress.com/

Utzi erantzun bat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Aldatu )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Aldatu )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Aldatu )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Aldatu )

Connecting to %s

%d bloggers like this: