ERREZETA: Erremolatxa eta tomate zopa hotza

Gazpacho de remolacha.

Udaran sukaldatzeko gogo gutxi izaten da sarritan, plan hobeagoak maiz izaten ditugu eta. Egun horietan, sua piztu gabe prestatu daitezkeen platerak nahiago izaten ditugu: errazak, azkarrak, freskagarriak eta koloretxuak. Eta goxoak, noski. Erremolatxa eta tomate zopa hau hotzean prestatu eta hotzean dastatzen da. Errazagoa, ezin.

Osagaiak: erremolatxa, tomatea, baratxuria, gatza, piperbeltza, eta oliba olioa. Tomate bakoitzeko, erremolatxa bat (tamaina antzekoak); baratxuriak, nork bere gustuaren arabera.

Errezeta: erremolatxari azala kendu eta, gordinik, likuadoratik pasa, zuntza kentzeko. Tomateari ere azala kendu, zatitu, eta ontzi batean dena batera jarri: tomatea, erremolatxa zukua, baratxuria, olioa, gatza eta piperbeltza. Irabiagailua martxan jarri, eta listo. Probatu olioa edo gatza erantsi behar ote diogun ziurtatzeko. Hozkailuan gorde, eta hotza dastatu. On egin!

Utzi erantzun bat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Aldatu )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Aldatu )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Aldatu )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Aldatu )

Connecting to %s

%d bloggers like this: