JAKINGARRIAK: Zitriko azalak zertarako?

Aspaldian jarri zen martxan janari hondarrekin konposta egiteko ohitura, baina, sukaldean ere, erabil daitezke zitrikoen azalak.

Fresko nahiz lehortuta erabiltzen dira. Freskoak usain handiagoa ematen dio janariari. Lehorrean erabiltzeko, berriz, birrindu egin behar da azala, eta plater batean utzi, eguzkitan, hamar bat egunez. Erabilera asko ditu: haragitarako, entsaladan, olioarekin nahastuta… Zaporea areagotzen die denei. Azukrea bizteko ere balio du. Kasu honetan, azal puska hiru egunez osorik jarriko behar da azukrearen potoan.

Iturria: Auzoka

Utzi erantzun bat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Aldatu )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Aldatu )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Aldatu )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Aldatu )

Connecting to %s

%d bloggers like this: